Hur du får bort katthår

Har du en gullig katt som fäller hår? Känns det som att dessa hår verkar vara klistfastrade mot möbler, kläder och andra textilier? Ja, då är du verkligen inte ensam. Om du vill undvika katthår på fina kläder kan vi rekommendra att du inte har på dig din nya skjorta som du klickade hem från etonshirts.com/sv/category/derss-shirts/white-shirts när du ska vara hemma med katten hela dagen. Utöver det finns det några andra tips du kan testa när du vill få bort katthår från kläder, möbler eller andra textilier!

Bakpulver

Bakpulver är bra till mycket och så även om du har katthår på en matta som du vill få bort. Du häller helt enkelt ett tunt lager av bakpulver på mattan, låter det ligga och dra sig i cirka 20 minuter och dammsuger sen bort det. Svårare än så behöver det inte vara.

Duschskrapan

Det kan låta konstigt, men det funkar faktiskt. Testa att dra duschskrapan mot soffan eller kläderna så ska du se vad mycket bättre det blir. En duschskrapa har ju även de flesta redan hemma så du behöver då inte köpa något nytt – ekonomiskt och miljövänligt.

Torktumla kallt

Innan du tvättar kläder som har en massa katthår på sig så kan du testa att tumla dem utan värme i ungefär tio minuter. Det ska hjälpa att få bort det mesta av håret som har fastnat. Se bara till att göra rent filtret efteråt så att det inte fastnar massa katthår på de rena kläder eller textilier som du sen kör in i tumlaren.

Gummi

Sätt på dig ett par gummihandskar, dra fingret längs med golv eller liknande och se hur hår (och annan smuts) fastnar på handsken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.