Kattsäkra hemmet

Katter är busiga och kan få för sig att göra saker som inte är så bra för dem. Eller så kan de råka göra någonting så att de blir rädda och påverkas av det. Det är inte heller helt ovanligt att alla dessa farliga, skadliga eller läskiga hittepå och aktiviteter på ett eller annat sätt förstör elle tar sönder ditt hem. Därför är det viktigt att kattsäkra ditt hem, och det speciellt om du har en kattunge – de är nämligen extra busiga och vill testa mycket nytt.

Sladdar ska bort

Alla sladdar som ligger eller hänger löst och är lätta att komma åt för en katt bör tas bort eller göras så att katten inte kommer åt dem. För du vill inte att din katt ska sitta och bita på en sladd som exempelvis förstör TV:n, eller som i värsta fall gör så att katten får en elchock eller liknande.

Poolskydd

Trots att katten inte är det största fanet av vatten så finns det en risk att din katt hoppar eller ramlar ner i er nya pool. Om katten blir så chockad att den inte kan simma kan den i värsta fall drunkna. Så ha alltid en poolskydd på om poolen inte används.

Klösmattor

Om du är rädd om dina möbler och inte vill att katten ska klösa på dem är det bra att skaffa en klösmatta. Detta är extra viktigt om du har en innekatt som inte klöser utomhus eller vars klor inte slits lika mycket som klorna på en utekatt. Det finns också kattställningar som är bra att köpa om du vill att dina möbler ska hållas hela. Detta är även en perfekt aktivering för katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.