Vackra stop under bilsemestern

Planerar du en härlig bilsemester i sommar och vill upptäcka mer av Sverige? Oavsett vart resan bär av, kommer det finns mängder av olika sevärdheter utmed vägen eller vackra stop som du kan göra. Fina rastplatser, små pittoreska samhällen eller kanske du även vill lyxa till det med ett litet spabesök på Yasuragi.

Här listar vi några saker som kan bli ett trevligt tillägg på din bilsemester. Sedan kan du göra ett val som passar dig!

Upptäck naturen

Att sitta i en bil en hel dag kan snabbt bli ganska tråkigt och det kan bli skönt att stanna till längst med vägen för att sträcka på benen en stund. Varför inte då passa på att stanna till vid något fint naturreservat, där ni kan ta en kopp medtagen kaffe och även promenera en sväng i solskenet.

Sverige är lyckligt lottat och med sina 5000 utspridda naturreservat från norr till söder så kommer du garanterat att hitta någon trevlig plats att stanna till vid.

Pricka ut några restauranger

När man reser så är det såklart också ett ypperligt tillfälle att testa på lite nya matställen. I större städer som Stockholm eller Göteborg kommer utbudet att vara garanterat större än om du besöker lite mindre ställen. Men det är också detta som är just charmen. Du kan testa på en helt ny maträtt och även hitta mindre ställen undan turistgatan som är mer autentiska.

Så innan ni ger er iväg kan det vara smart att göra lite efterforskning på vilka restauranger som har fått goda recensioner, så du vet vart ni ska äta eller behöver boka bord.