Detta ska du inte ha i bilen

När du kör bil behöver du fokusera på vägen och din körning för att du och eventuella passagerare ska vara säkra. Något som gör att säkerheten under bilkörning sänks är om det finns distraktioner, lösa föremål eller något som är trasigt.

Distraktion

Att titta på en serie, smsa eller hålla på med mobilen är verkligen inte säkert när du kör bil. Det gör att ditt fokus hamnar på mobilen istället för din och andras bilar. Om du ska lyssna på musik så ställ in rätt radiokanal eller fixa så att du kan spela musik från din telefon i bilens högtalare innan du börjar köra. Även annan distraktion är farlig när du är i trafiken.

Lösa föremål

Att ha massor av föremål i baksätet eller framsätet gör att din säkerhet riskeras när du kör bil. Om du krockar med någonting kan det hända att du får dessa föremål på dig och det vill du inte vara med om. Så om du till exempel har köpt en ny modern riskokare ska du inte lägga den i baksätet. Ställ den i bagaget istället.

Inget trasigt

Det kan låta som en självklarhet att inte köra runt med en trasig bil, men i praktiken är det inte lika enkelt. Att köra runt med ett trasigt säte, bälte eller något annat i bilen orsakar stor risk för dig och de andra som sitter i bilen.