Åk på roadtrip i Sverige

Ibland kan det vara väldigt svårt att hitta på någonting att göra under sina semesterveckor på sommaren. Det finns kanske mycket man skulle vilja göra, men inte riktigt lika mycket som plånboken faktiskt tillåter. Istället för att åka på den där dyra resan kan man ta en liten roadtrip i Sverige! Man kan antingen åka långväga eller kanske hålla sig i sitt eget län för att lära känna det lite bättre. Oavsett så kommer det bli en trevlig resa för hela familjen.

Eftersom Sverige är så avlångt så finns det garanterat någon plats du inte tidigare varit på. Varför inte åka en sväng till västkusten och få lite utomlandskänsla vid havet? Lockas man av att utforska de nordligare delarna av landet kan man alltid åka och vandra i Jämtlandsfjällen. Kanske blir det en ny favorit istället för utlandet, vem vet! Känns inget av detta lockande kan man åka upp längs östkusten och slutligen besöka Kiruna. Där kommer du få bevittna arbetet som just nu pågår för att flytta hela staden till en annan plats – alltså kommer du få vara med om en historisk händelse.

När man ändå är uppe i Kiruna så kan man passa på att åka över norska gränsen till Narvik och uppleva nordnorges vackra natur. Åk upp längs norska kusten och känn hur det känns när du tittar ut över havet och kan tänka att det närmsta bortom horisonten faktiskt är nordpolen! Det kommer vara en upplevelse och känsla du kanske aldrig ens funderat på tidigare.